Whose Line Is It Anyway?

 2008.03.29. 20:53

Hatalmas népszerűségnek örvend a fent említett televíziós sorozat Amerikában, immár közel 20 éve. Drew Carey, a show házigazdája a BBC-n már futó sorozatot szerette volna Amerikába átköltöztetni. Az eredeti ötletet megtartva, viszont némileg finomítva rajta (kevesebbszer cserélgették a szereplőket, több időt hagytak egy-egy játéknak), valamint a brit változat két sztárját, Ryan Stylest és Colin Mochrie-t, átcsábítva elindult a sorozat. Később szintén oszlopos tag lett Wayne Brady is, aki musical szakirányon végzett és nagyon sokat ad a sorozathoz. A négy szereplőből a fenti három többnyire állandó, időnként cserélgetik a negyedik személyt.

A fő szisztéma a rögtönzés. Nem mondaható szokványos standup-nak, hiszen elég komoly csapat dolgozik a műsoron, mégis rokona a műfajnak. Többfajta játék is van és nagyrészt "a színpadra kilökve" kell rögtönözniük a színészeknek. Eszközként valamelyik társukat használhatják. Eltekintve a "Helping Hands" nevű játéktól, melynek az a lényege, hogy az egyik színész a társa háta mögül, a hóna alatt előrenyúl és ő lesz a kéz. Az elől álló színésznek szinkronba kell hoznia a beszédét, mozgását a "pótkezekkel". Természetesen soha nem állják meg, hogy időnként keresztbe tegyenek egymásnak, ezzel még több geget generálva :)

Íme az egyik legjobb:

(elől Ryan Styles, a kezeket pedig Colin Mochrie szolgáltatja - hozzátenném, ők az amerikai komédia egyik legjobb párosa):

Helping Hands

 

A fenti jelentből a kedvencem, amikor Colin csokit töm Ryan szájába, aki épp azt mondja, hogy "ezt most nem kellene megennem, mert cukorbeteg vagyok" - majd hálából Colin gesztusáért folytatja: "..ezért mindig csak megrágom, aztán kiköpöm" - bele Colin markába. :)

Másik nagyon népszerű játékuk a Scenes from a Hat. Itt a nézőktől gyűjtenek be szituációkat, kis fecniken, és a legjobbakat Drew felolvassa, a színészeknek pedig improvizálniuk kell rá. (Things you can say to your dog, but not to your girlfriend, stb.)

 

Scenes from a Hat

 

Szintén méltán népszerű az éneklős Hoedown. A zene állandó, de az ének szövegét mindig a közönség bekiabálásaiból választják ki. Nehézsége, hogy rímelnie kell és gyakran látszik is a színészeken, hogy megakadnak, gondolkoznak, hogyan szedjék rímbe a gondolataikat. De a végeredmény mindig fenomenális :)

Hoedown

A fenti jelentben Drew kissé beszól Ryan-nek, aki ezt nem hagyja szó nélkül :)

Címkék: angol drew carey colin mochrie ryan styles wayne brady whose line is it anyway

A bejegyzés trackback címe:

https://standupc.blog.hu/api/trackback/id/tr63401987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2008.03.29. 21:45:25

Na, örülök, hogy ez is itt van, mert legalább most bebizonyíthatom, hogy nem a blog gazdája vagyok álnéven :) Ugyanis nekem ez a műsor nem annyira jött be - igaz, nem soka részt láttam, de azok túlontúl mesterkéltek, nem spontánok voltak és a poénjaik sem ültek annyira :(

bio

pobrediabla 2008.03.31. 00:36:14

áááá, imádom ezt a showt:):):)csak sajna már az összes youtube-on fellehető részt láttam vagy 3szor:(:(
nem tudsz más "lelőhelyekről"?
egyébként tök jó ötlet ez a blog, csak így tovább!
(NO, not another hoedown...don't you say!-Ryan Stiles:):)

aria111 2008.05.23. 23:43:53

ÁÁÁÁÁ!!!!!erősen rákattantam és minden seasont letöltöttem, végre jó magyarul is olvasni róla;).....és ez az egyik kedvenc hoedownom.....kívülről fújom
süti beállítások módosítása